Sunday, January 2, 2011

Projek terkini?

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Alhamdulillah, syukur pada ALLAH SWT kerana Dia memberikan kita satu lagi kesempatan untuk berada dalam tahun baru. Pertama-pertamanya...AH nak ucapkan selamat tahun baru buat semua, AH tahu semua ada azam yg tersendiri kan? Bagus! Pada anda yg masih x dpt capai sasaran yg dibuat pada awal tahun 2010 yg lalu...it's ok..forward ke tahun 2011...sampailah azam tu bjaya dicapai! AH doakan semua insan2 yg berazam, mampu merealisasikan azam tersebut sebelum 2011 melabuhkan tirai....lama lagi tu.. chayokk!!! Dan semoga juga...dalam mempatri azam yg baru saja di update untuk dicapai...janganlah lupa selitkan sekali azam yg pada AH paling penting iaitu memperbaharui iman dan menjadi manusia yg lebih baik dr pelbagai aspek! Bukan apa...kita pun x tahu bila kita nak dijemput pulang kan? Kalau dah tahu lain cerita...senang sikit! Apapun AH sentiasa doakan anda semua, xspecially yg selalu menyengah masuk ke dalam blog AH ni...semoga memperolehi yg terbaik dalam hidup...Doakan AH juga yer....

Panjang pula mukadimahnya....Oraitttttt! Now kembali pada tujuan asal. Ada yang bertanya pada AH, selepas Cinta Dari Istana, apa pula projek AH? Thnks kpd insan yg bertanya itu...Ini jwpn AH secara rasmi ek! :)

Untuk tahun 2011, AH cuma nak siapakan 2 buah manuskrip untuk novel;

1. Jauh Dari Cinta, seperti mana yg semua rakan2, adik2, kakak2 dan yg sewaktu dengannya boleh baca bab2 awal yg AH link kan dalam blog AH ni... (Insya'allah manuskrip penuh akan siap selewat2nya bulan 3!)
2. Sebuah manuskrip yg sudahpun mempunyai rangka cerita yg lengkap dlm kepala AH ni tetapi AH masih belum decide tajuk awalnya disebabkan oleh beberapa perkara yang perlu difikirkan semula. Ceritanya tentang apa? tunggu ya....

Itu saja manuskrip yg akan AH siapkan utk tahun 2011...erm..jadi kalau dihitung dan ditolak dengan harga novel Cinta Dari Istana yang baru beberapa minggu dipasaran, para pembaca bolehlah mula menabung dari awal kerana AH jangkakan harga bagi kedua2 novel ini (setelah mengambil kira bilangan muka surat) adalah sebanyak RM47.80 (RM23.90 x 2 buah) bagi semenanjung Malaysia dan RM53.80 (RM26.90 x 2 buah) bagi Sabah & Sarawak...Saranan AH, sehari 50sen pun cukup kalau ditabungkan...Ha2 mcm pegawai AKPK plak dah...

Takkan tu aje karya AH sepanjang tahun 2011?

Oh..nak lagi ke? Ha2 AH dah tahu dah.. that's why AH dah sediakan 2 hadiah untuk semua pembaca2 setia  AH...nak tahu apa hadiahnya? Jeng..jeng..jeng......tarraaaaaaaaaa.....




AH suka menulis cerpen ni sebab...cerpen ni tak macam karya AH yg lain... AH menggunakan lebih banyak dialog dan AH juga menggunakan gaya bahasa yg santai...So kalau nak releks2 bolehlah baca Budak Newspaper ni ek! :)

dan 1 lagi ialah...


Yang ini pula AH tujukan KHAS buat semua pembaca setia novel CINTA DARI ISTANA. Sebab ada yang kata pada AH..."Kan bagus kalau dapat tahu isi hati Ra'if Arjuna!" Jadi AH create kan satu kisah pendek supaya semua pembaca dapat tahu apa yang tersirat dalam hati insan yg bernama Ra'if Arjuna ni. 

Untuk pengetahuan semua juga..kedua2 cerpen di atas akan berada di penulisan2u insya'allah dalam bulan Januari ini juga...kalau da publish nanti AH maklumkan ya...kalian click aje pada tajuknya....

Itu aje?

Yup! Tepat sekali. Buat masa ini, hanya karya ini saja yg dapat AH persembahkan kpd umum... kalau ada yang lain, insya'allah AH akan maklumkan. Mungkin ada lagi pada bulan depan, mana nak tahu kan! sebab idea ni boleh muncul bila2 masa...kadang2 time nak terlelap pun ilham boleh sampai... Jadi.. thanks buat semua pembaca yg rajin membaca dan meninggalkan komentar2 yg membina buat AH...Ikhlas dari hati AH, tanpa anda...semua karya AH tidak ada maknanya.... Jumpa lagi next en3... Assalamualaikum dan Salam Ukhwah dari hati....

5 comments:

hani said...

salam ukhwah dr Brunei, hani sudah beli & dah abis baca citer ' cinta dr istana' best.....now hani menantikan citer 'jauh dr cinta' hope best & hpy ending jua....tahniah....!!!!

Adah Hamidah - Bila Akal Mula Berfikir, Hati Akan Mentafsir - said...

2 Hani- Salam ukhwah juga dr AH. Wah..dr Brunie... :)Terima kasih pd Hani krn sudi mmbaca CDI...harap Hani berpuas hati dengannya..insya'allah, utk gambaran awal Jauh Dari Cinta Hani boleh klik url di bawah ini utk bacaan awal. Terima kasih kpd Hani..sokongan Hani amat2 AH hargai ya... :)
http://www.penulisan2u.my/tag/adah-hamidah/

comiez said...

salam adah,time ksh kerana meghasilkan CDI untuk kami peminat novel melayu.citenye best.akak hrp novel yg bakal dihasilkan nanti lbh menarik.

Adah Hamidah - Bila Akal Mula Berfikir, Hati Akan Mentafsir - said...

Comiez - trima kasih krn sudi mmbaca CDI. Amat menghargainya... Insya'allah Jauh Dari Cinta bakal menyusul nanti.. hrp Akak terus mmberikan sokongan. Thnks a Lot :)

farah said...

Hi Adah
Saya baru jer beli CDI. Tu pun sb tertarik dengan tajuk dan gambarnya.Stakat ni baru jer baca bab 6. Memang best! Sebuah karya yg segar, berkualiti, lain dari yg lain wlaupun tema tetap sama dgn novel lain iaitu cinta. Saya paling suka sense of humor dalam novel ini. Selamba dan kreatif...mampu buat saya ketawa sorang2! Saya pasti akan dapatkan karya Adah yg lain. Tahniah...teruskan berkarya!

Post a Comment